Sanna Eloranta | Purson yritysvalmennusprojektissa tulokset paranivat kautta linjan
796
post-template-default,single,single-post,postid-796,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Purson yritysvalmennusprojektissa tulokset paranivat kautta linjan

Purson yritysvalmennusprojektissa tulokset paranivat kautta linjan

Menetelmänä toimi Mentor Virta-valmennus. Kirjoituksessa kerron projektista ja tuon esille näkemykseni siitä, miksi projekti onnistui. Valmennuksen hyvät tulokset löytyvät kirjoituksen lopusta kuvina.

Toteutin keväällä 2017 yhteistyössä Optimal Performance Oy:n kanssa Pursolle neljän kuukauden Mentor Virta-valmennusprojektin. Mentor Virta-valmennus on Optimal Performancen yritysvalmennustuote, joka sisältää:

  • Neljän kuukauden verkkovalmennuksen
  • Firstbeat hyvinvointianalyysin valmennuksen alussa
  • Hyvinvointikartoituksen valmennuksen alussa ja lopussa
  • Tsemppipuhelun valmennuksen aikana
  • Neljä workshopia, 3 – 5 viikon välein

Neljän kuukauden aikana osallistujien hyvinvointikartoituksen kaikki osa-alueet paranivat. Lisäksi työyhteisön valtasi kiinnostunut ja pohtiva ilmapiiri. Miten tämä onnistui?

 

MITEN ONNISTUNUT YRITYSVALMENNUSPROJEKTI RAKENNETAAN?

Koen Purson projektissa merkittäväksi onnistumisen avaimeksi Mentor Virta-valmennuksen kokonaisuuden. Valmennus alkaa hyvinvointikartoituksella ja Firstbeat mittauksella. Molemmista osallistujat saavat tietoa ja ajattelemisen aihetta arkeensa, kehontoimintaansa ja hyvinvointiinsa liittyen. Valmennuksen taustalla pyörivä, elämäntapoihin keskittyvä, verkkovalmennus pitää valmennusprojektin osallistujien mielessä, koska jokaisena maanantaina sähköpostiin kilahtaa uusi viikkotehtävä.

Workshopit tuovat runsaasti teoriatietoa ravinnosta, liikunnasta, stressistä ja palautumisesta. Kokemukseni mukaan teoriatiedon hankkiminen ei kuitenkaan ole ihmisten suurin haaste. Haaste on saada tieto pysyviksi tavoiksi, jotka sopivat osaksi arkea.

Vastaan tähän haasteeseen sisällyttämällä jokaiseen workshopiin ratkaisukeskeisen lyhytterapian ja mielenhallinnan psykologian tehtäviä. Tehtävien avulla saan osallistujat pohtimaan pintaa syvemmältä oman itsensä ja arkensa vahvuuksia sekä heikkoja lenkkejä. Asioiden tiedostaminen mahdollistaa niihin vaikuttamisen.

MIKSI PURSON VIRTA-VALMENNUSPROJEKTI ONNISTUI?

Purson Virta-valmennuksessa osallistujat olivat kiinnostuneita workshopien sisällöstä ja he tarttuivat laatimiini ratkaisukeskeisiin tehtäviin hyvin. Osallistujat innostuivat ja pohtivat, mutta tekivät konkreettisia muutoksia arkeensa maltillisin askelin.

Tavatessani osallistujat noin neljän viikon välein workshopien merkeissä, havaitsin kerta kerralta heidän ajatuksiensa jäsentyneet. Ensin asioiden tiedostaminen lisääntyi. Projektin edetessä haasteet muuttuivat tavoitteiksi ja lopulta toiminnaksi kohti tavoitteita!

MILLAISELLA TYÖYHTEISÖLLE VIRTA-VALMENNUS SOPII?

Workshopit on mahdollista rakentaa yritystä ja työntekijöitä parhaiten palvelevaan muotoon. Jotta voin rakentaa valmennuksen vastaamaan yrityksen tarpeita, minun on tärkeää tietää työyhteisön vahvuudet ja haasteet. Työfysioterapeuttina olen tarvittaessa valmis tekemään yhteistyötä yrityksen työterveyshuollon kanssa.

Osallistujat ovat Virta-valmennuksessa oppimassa lisää itsestään. He saavat eväitä joiden avulla voivat rakentaa itselleen sopivan ja merkitykselliseksi kokemansa arjen. Onnistuessaan tämä heijastuu positiivisesti koko työyhteisöön ja yrityksen toimintaan.

”20 – 30% of business performance is determined by the mood of your employees.” – Dr. Daniel Goleman

 

Sanna Eloranta