Sanna Eloranta | Päättötyö: Bikini Fitness Masters urheilijan valmennusprosessi
836
post-template-default,single,single-post,postid-836,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Päättötyö: Bikini Fitness Masters urheilijan valmennusprosessi

Päättötyö: Bikini Fitness Masters urheilijan valmennusprosessi

Moikka

Suomen Fitnessurheilu ry. ja Suomen urheiluopisto järjestävät 1-tason Fitnessvalmentajakoulutuksen Vierumäellä. Koulutus alkoi lokakuussa 2017 ja päättyy helmikuussa 2018. Se koostuu kolmesta lähijaksosta (pe-su) sekä ennakko- ja välitehtävistä. Koulutuksen laajuus on noin 100 tuntia, josta lähiopetuksen osuus on 60 tuntia ja itseopiskelun noin 40 tuntia. http://suomenfitnessurheilu.fi/i-tason-fitnessvalmentajakoulutus/

Palautin tammikuun alussa koulutukseen liittyvän päättötyöni aiheesta ”Bikini Fitness Masters urheilijan valmennusprosessi”. Avaan työssäni urheilijan reverse dieettiä sekä harjoituskautta ruokavalion, harjoittelun ja palautumisen osalta kevään 2017 kilpailusta jouluun 2017. Lisäksi kerron työssäni lyhyesti urheilijan ryhdissä ja liikehallinnassa tapahtuneesta kehityksestä keväästä 2016 joulukuuhun 2017.

Seuraan urheilijan kehittymistä:

  • 12 pisteen pihtimittauksella, jossa näkyy rasvaprosentin ja rasvattoman massan muutokset
  • reiden ja lantion ympärysmitoilla
  • maastavedon ja smith – kyykyn sarjapainoilla

 

Seuraan urheilijan palautumista:

  • kaksi kuukautta kilpailudieetin loppumisen jälkeen Firsbeat – hyvinvointianalyysillä
  • verikoetuloksilla yhteistyössä hänen työterveyslääkärinsä kanssa

 

Käytin työni teoriaosuuteen lähteinä pääasiassa Fitnessvalmentajakoulutukseen kuuluvaa opiskelumateriaalia. Työni aihe on niin laaja, että laajemmalla lähdemateriaalilla siitä voisi tehdä opinnäytetyön. Työ on luettavissa tämän blogin lopussa olevan linkin kautta (pdf). Poistin työni julkisesta versiosta liitteet, joissa näkyy urheilijan Firstbeat-hyvinvointianalyysi sekä tarkat harjoitusohjelmat. Minulla on työn julkaisuun urheilijan lupa.

Eloranta_Päättötyö – Fitnessvalmentajakoulutus v11 – nettiversio.pdf

Terveisin, Sanna